81 İL,81 GÜNLÜK,1 HAYAT

Proje adı:  81 İL,81 GÜNLÜK,1 HAYAT

Proje platformu: e-Twinning

Proje yürütücü öğretmen: Gülsüm Urlu

Proje yürütücü öğrenciler: Pınar Sude GENÇ, Fatma Hanım TEKİN, Liyya Beyza TOPALBEKİROĞLU

Proje Amacı:

2023 eğitim vizyonu çerçevesinde  ve Din Eğitimi Başkanlığının hedefleri arasında bulunan  21 y.y becerilerine sahip, geleceği şekillendirmeye istekli ve donanımlı,sorunlara çözüm getiren, teknolojiyi kullanabilen, ahlaki değerlere sahip, kendi kültürel değerlerine sahip çıkan, girişken, yurdunu seven bireyler yetiştirmek var. Okul olarak vizyonumuzu belirlerken bu hedefleri kendimize hedef seçtik.

Ana karakterimiz 'ADSIZ 'tüm Türkiye'yi dolaşıyor.Uğradığı illerde önemli tarihi ve kültürel yerleri ziyaret ederken yaşadıklarını ve şehrin havasını betimleme ve öyküleme tekniklerini kullanarak günlük türünde yazıyor. 81 ilin günlüklerinden oluşacak kitabımızla beraber kahramanımızın ismi 'TÜRKİYE ' ortaya çıkıyor.Öğrencilerimizin yaşadıkları ilin, bölgenin ve ülkenin tarihi, kültürel ve  sosyal birçok özelliğini öğrenmesini amaçladığımız proje , yaparak yaşayarak öğrenmeye odaklanacak.Proje ile 81 il bir araya gelerek, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ,nice şehre ulaşmış ve dostluklar kurmuş oldu.

erdi.Toplanan Günlükler Edebiyat zümresi tarafından değerlendirildi. Okul çapında düzenlenen yarışmamız birincisine okulumuz tarafından okul gezisi hediye edildi.

Tüm proje öğrencilerinin hazırladığı günlükler iller arası eşleşme ile karşılıklı hediye edildi.Ve öğrenciler arası kaynaşma sağlandı.Aynı zamanda her ortak ilin katkısıyla hazırlanan bulmacamız öğrenciler tarafından sınıflarda çözüldü.

Öğrencilerin sosyal ve kültürel becerilerinin gelişmesi yanında bilişim becerilerinin de gelişmesine katkı sağlanan projemizde sırasıyla padlet,canva,storyjumper, momentcam,voki,learning apps web2 araçları kullanıldı.

Tüm ortakların katılımı ile hazırlanan e book her zaman okumaya açık şekilde ayarlanmıştır.

Tanıtım fragmanı:   https://youtu.be/Kwdie1zTJiQ

Günlük e book: https://www.storyjumper.com/book/read/84405615/-#