T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi

Hazırsan {IF} Kodla Projesi

               

     Bu proje ile öğrencilerimizin Robotik Kodlama ve yazılım konusundaki bilgi ve tecrübelerini gönüllülük esasına dayalı olarak, bu konuya ilgi ve merak duyan öğrenci arkadaşlarına aktarması amaçlanmaktadır.

     Bu sayede, "Gönüllülük" olgusunun öğrencilerimizin gündelik yaşamında pratik olarak uygulanmasıyla birlikte öğrencilerimizde herhangi bir menfaat yada çıkar beklemeksizin insanlık yararına gönüllü çalışmalar yapmaları hedeflenmektedir. Bu sayede öğrencilerimizin evrensel ve insanî değerlere sahip, milli ve manevi değerlerine bağlı, bilgi ve özgüven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, toplumsal hayata aktif katılan, temel hak ve hürriyetlerini etkin bir biçimde kullanan ve uluslararası alanda akranlarıyla rekabet edebilecek seviyede bireyler olarak, hayallerini gerçekleştirebilecekleri imkân ve zemini oluşturmak amaçlanmaktadır.

     HAZIRSAN {IF} KODLA Projesinin bir diğer amacı ise gerek eğitim veren gönüllü öğrencilerimizin gerekse de eğitim alacak olan öğrencilerimizin bir arada ortak bir amaç etrafında bir araya gelme ve işbirliği yapma suretiyle kişisel ve sosyal gelişimlerinin gelişmesi amaçlanmaktadır. Öğrencilerimizin, karar verici, tasarlayıcı ve uygulayıcı roller üstlenen bireyler olarak yetişmeleri amaçlanmaktadır.

     Öğrencilerimizin proje üretme ve uygulama süreçleri ile sosyal hayata daha etkin katılımları amaçlanmaktadır. Bu sayede öğrencilerimizin yenilikçi fikirlerinin desteklenmesi, tasarım, üretim ve uygulama süreçlerinde aktif rol almaları amaçlanmaktadır.

     HAZIRSAN {IF} KODLA Projesi ile öğrenciilerimize kodlama, programlama, robotik vb. eğitimler verilerek; özgün,yenilikçi, sade tasarımlar ile fikir aşamasında kalmayan, yeni bir ürün meydana getirmesi veya var olan bir fikri geliştirerek akılcı çözümler üretmesi amaçlanmaktadır.

     Öğrencilerimizin hayatlarında önemli bir yer tutan iletişim teknolojilerinden ve araçlarından faydalanarak, akranlarının hayatlarına olumlu katkılar yapabilmeleri amaçlanmaktadır.Teknolojinin nimetinden faydalanmak ve geleceğe yönelik nitelikli insan yetiştirmenin artık sıradan yöntem ve stratejilerle olamayacağı açıktır. 21. Yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni nesil bireylerin yetiştirilmesi için disiplinler arası etkileşimin önemi artmıştır. Bundan dolayı çağın bilgi ve becerilerine sahip donanımlı öğrenciler yetiştirmek amaçlanmaktadır. 2019 yılı "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" olması nedeniyle yapılacak olan tüm çalışmalarda, Fuat SEZGİN özelinde bilime katkı sağlamış bilim adamlarımızın tanıtılması sağlanacaktır.

     Robotik Kodlama ve Yazılım alanında Okulumuz tarafından açılan Robotik Kodlama Kurslarına katılan ve bu sayede çeşitli yarışma ve kategorilerde derece elde etmiş, belirli bir yetginliğe erişmiş olan öğrencilerimiz; bu alana ilgi duyan 15 kişiden oluşan öğrenci grubuna eğitim vereceklerdir. Böylece akran grupları arasında iletişim ve etkileşim artacaktır. Eğitim sonucunda öğrenciler kendi tasarladıkları ürünleri sergileyecek ve bu ürünlerle yarışmalara katılacaklardır.

     Okulumuzda üç yıldan beri Robotik Kodlama ve Yazılım alanında eğitim çalışmaları finansal zorluğa rağmen sürdürülmektedir. Bu proje ile bu alanda yapılacak olan çalışmaların sürdürülebilirliği de sağlanmış olacaktır. Okulumuzda belirlenen bir sınıfta eğitimci öğrencilerimiz eğitim alacak öğrencilere haftada 3 saat olmak üzere toplam 36 saat Temel Robotik Kodlama eğitimi vereceklerdir.

     Eğitim alan öğrencilerin kendinden sonraki öğrencilere de bilgi ve tecrübelerini aktarmaya gönüllü olmaları da "Gönüllülük" olgusunun yaşamlarına yerleşmesi sağlanacaktır.

 

Faaliyetlerin açıklanması:

1. Hazırsan {IF} Kodla Proje hazırlık faaliyetleri

2. Hazırsan {IF} Kodla Proje Ekibinin toplanması

3. Hazırsan {IF} Kodla Projesi iletişim sistemini kurulması

4. Hazırsan {IF} Kodla Projesi matbu evraklarının hazırlanması

5. Hazırsan {IF} Kodla Projesi görev dağılımının yapılması

6. Hazırsan {IF} Kodla Projesi faliyetlerin planması

7. Hazırsan {IF} Kodla Projesi proje tanıtımına dair afş ve broşür hazırlanması

8. Hazırsan {IF} Kodla Projesi ile ilgili eğitim ve üretim için gerekli olan ekipmanların ( 3 D prınter , bilgisayar , kitler ,

RC kumanda ... vb.) temini

9. Hazırsan {IF} Kodla Projesi eğitim faliyetleri hakkkında proje grubuna bilgi verilmesi

10. Hazırsan {IF} Kodla Projesi kapsamında antalya GHSİM Gençlik merkezleri ile iletişim kurulması

11. Hazırsan {IF} Kodla Projesi sonunda ortaya çıkacak ürünlerin ve görsellerin web sitemizde yazılı ve görsel olarak

yayımlanması

12. Hazırsan {IF} Kodla Projesi kapsamında proje sonuçlarının yerel ve ulusal basımda paylaşılması

BEKLENEN SONUÇLAR

• Öğrencilerimiz ;

• Yaratıcılığını teknoloji kullanarak ifade edebilecek,

• Robotların birleştirilmesi ve robotlara program yükleme için gerekli kurulumları yapabilecek,

• Robotun temel parçalarından olan algılayıcı ve denetimcinin görevleri açıklanarak robotlarda bu bileşenlerin

nasıl kullanılabileceğini uygulamalar ile görebilecek,

• Algoritma kurma mantığını uygulamalı olarak deneyecek,

• Temel robot kit bileşenlerine ilave gelişmiş yetenekleri uygulamalı olarak ekleyebilecek.

• Problem Çözme becerilerini kullanarak akış diyagramları hazırlayacak,

• Çalışır robot tasarımları için Mantıksal Düşünme Becerilerinizi harekete geçirecek,

• Görevleri tamamlamak için Analitik Düşünme Becerilerini kullanacak,

• Yön, koordinat, fiziksel büyüklükleri Gerçek Hayat Problemi olarak tanıyacak,

• Gönüllülük esasına dayalı olarak herhangi bir dış etki olmadan faaliyetlere katılabilme becersi kazanacak,

• Sosyal sorumluluk projelerine gönüllü olarak katılma becerisi kazanacak,

• Toplumsal problemlere duyarlılık kazanacak.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.06.2020 - Güncelleme: 14.05.2024 10:50 - Görüntülenme: 505
  Beğen | 1  kişi beğendi