ANTALYA / MURATPAŞA - Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okuyan Yediler

Yeniden, Bismillah...

Türkiye'de ilk defa okulumuzda kulüp düzeyinde çalışılan Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün sevilen etkinliği Okuyan Yediler yeniden başlıyor. Yine yoğun bir katılımın olduğu ve bütün seneye yayılan etkinliğimizde öğrencilerimizin bu sene okuyacakları kitapların ana teması "modernizm, kimlik, kültür." Alanda yetkinliğini ispat etmiş usta kalemlerin elinden çıkmış eserlerle uzun soluklu bir yola daha koyulduk.

"Masumiyetin Son Günleri"nin yaşandığı bu çağda, "Yalnızız" diye haykıran kalabalıklar, nasıl bir "Dönüşüm" geçirdiklerini farkediverince, bir "Fesubhanallah" bilinci içerisinde, "Birdenbire" durup hayatı anlamlandırma ve kim olduklarını anlama arayışına giriyor. Bu arayışı neticelendirebilenler "Huzur Sokağı"nın ikliminde hayatı yeniden teneffüs etmeye başlıyor. "Hünkarım" seni çok özledik izinden geliyoruz bıraktığın yerden devam ediyoruz, diyen imam hatip gençliği "Valdo! Sen neden burada değilsin?" diye soruyor.

Geçtiğimiz öğretim yılında sadece okumayan, üretmeye de başlayan öğrencilerimiz, okulumuzda yayınlanan, Katre, Öz-ne, Pusula dergilerimizde ve Daktilo gazetemizde ilk yazarlık denemelerine başladılar bile. Bu sene yine yazacak çizecek üretecekler. Yine bir ilk olarak bu sene Okuyan yediler kulübü iki süreli yayın aboneliği gerçekleştiriyor, dergi okurluğu kültürü de kazanarak usta okuyucu olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Okul kantinimizde kendi kitaplığımızı yerleştirerek bir ilke daha imza atıyor, ilk defa bir devlet okulunda kitap-kafe uygulamasını başlatıyoruz. Üstelik bu kitaplığımızı diğer kulüplerimizin öğrencilerimize kazandıracağı süreli yayınlarla zenginleştirerek kulüpler arası işbirliğini sağlayarak, öğrencilerimizin okul kantininde geçirdikleri zamanı zenginleştirmiş oluyoruz.

Haydi başlıyoruz!

27-06-202027-06-202027-06-202027-06-202027-06-202027-06-2020