SAVE ENVIRONMENT WITH 3'R

PROJE ADI: SAVE ENVİRONMENT  WİTH 3'R

PROJE YÜRÜTÜCÜ ÖĞRETMEN:GÜLSÜM URLU

PROJE YÜRÜTÜCÜ ÖĞRENCİLER: AHMET UĞUR ALTINTAŞ,  ERTAN ACAR, HALİLCAN BAŞTÜRK,MUHAMMET SAFA GÖÇ

PROJE PLATFORMU:e-TWİNNİNG

PROJE AMACI: Bu projenin amacı, atıkları azaltarak, geri dönüştürerek ve yeniden kullanarak çevre koruma ve okullarımızı daha çevre dostu hale getirme yollarını incelemektir.Öğrencilerimizde çevre bilinci oluşturmak adına 3R (reuse,reduce ,recycle) etkinlikleri tasarlanmıştır. Projemiz öğrencilerde ,öğretmenlerde ve velilerde  çevre bilinci oluşturarak  öğrendiklerini sürdürülebilir yaşam tarzı  haline getirmeleri ve  3r ile doğanın ekolojik dengesinin  korunmasına katkıda bulunmalarına yönelik oluşturulmuştur. Amacımız ekolojik okuryazarlığı arttırma ,3R ile çevresel sorunlara çözüm getirmeye çalışmak ,bilişim teknolojilerini kullanmak,  İngilizce dilini geliştirmek ,uluslararası takımlarla işbirliği içinde çalışmayı öğrenmek ve iklim değişikliği ile ilgili sorunlara bireysel ve toplu olarak farkındalık oluşturmak ve çözüm sunabilmektir.

Çok uluslu projemizde 8 farklı ülke yer almaktadır. Her ülkenin çevre politikaları kapsamında düzenlenen etkinliklerle öğrencilerde çevre bilincinin oluşması yanısıra,bilişim becerilerinin gelişmesi hedef alınmıştır. Proje boyunca çeşitli web2 araçları kullandık.Momentcam ile öğrenciler avatarlarını oluşturdular.Projede bu resimlerle kendilerini tanıttılar.Canva ile poster ve slogan afişleri oluşturdular.Resim kolajlama için photogrid,pixiz ;Video için  Inshot ve vivavideo,;Anket çalışması için mentimeter;proje önces i ve sonrası öğrenci,öğretmen ve veli anketleri için Google form;oyun,yarışma hazırlamada jigsaw ve triventy;dergi oluşturmak için madmagz ve issuu;e kitap için storyjumper; Proje etkinliklerinde logo,afiş ekleme için Padlet;Google map ile ortakların yerlerini işaretleme;zihin haritaları oluşturmak için mindmeister; sözlük oluşturmada anyflip; sanal sergi oluşturmak için artstep; ortak dökümanlar hazırlanırken Google doküman;proje bloğu için wordpress kullanıldı. Proje boyunca öğrencilerimiz web2 araçlarıyla yoğun bir şekilde etkinlikler yaptılar. Öğrendikleri web araçlarını okuldaki başka etkinliklerde kullanmaları da onları ayrıcalıklı kıldı.Proje boyunca twinspace forum kısmının kullanılmasına özen gösterdik.

Dünya su günü: https://youtu.be/24KjmBTHd5w

İklim değişikliği: https://youtu.be/0jLoe6iFcn0