T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi

YEDİ GÜZEL ADAMDAN YENİ GÜZEL GENÇLERE

         Yedi Güzel Adamdan Yeni Güzel Gençlere Projesiyle Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü Gençlik Projeleri Destek Programı sayesinde Türk edebiyatına önemli katkıları olan edebiyatımızın öncü kişilerini gençlere tanıtmak gençlerimizin bilgi, beceri ve duygularını harekete geçirerek, dünyayı güzelleştirme çabalarına aktif katkı verebileceklerini göstermek ve onları bu yolda teşvik etmektir.

      Projede yer alan katılımcılara kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, bir amaç etrafında birlikte ve uyumlu çalışma kapasitelerinin geliştirilmesi; okuma, anlama ve düşünme yetileri ile liderlik becerilerinin artırılması, kendilerini ifade edebilecekleri yapıların oluşturulmasını destekleyerek, özgüvenlerinin artmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda milli bir şuur ve geleceğe dair bir vizyon oluşturmak istenmektedir. Proje kapsamında sosyal uyum becerileri, manevi değerler, gençlerin teknoloji bağımlılığıyla ilgili eğitimler verilecektir. Verilecek olan eğitimlerle gençlerin kültür ve sanat alanlarına aktif katılımlarının sağlanması, kendini ifade edebilecek lider bir birey olması, toplumla uyumlu, milli ve manevi değerlerine sahip bireylerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

        Ayrıca projemizde Türk edebiyatına yön veren sanatçılarımızın eserlerinde yer alan Kahramanmaraş iline de gezi düzenlenecektir. Böylece o havayı onlara yaşatarak yerinde bir değerler eğitimi yapmış olacağız. Bunun yanı sıra Türk edebiyatına yön vermiş olan bu sanatseverlerden esinlenerek yeni güzel gençler kısa bir film çalışması yapacaktır.

         Bu sorunların çözümü için bizler öncelikle sosyal bir oluşumun hayalini kurduk. Gençlerin çevresine duyarlı olduğu, kültürel farklılıkların kutuplaşma yerine birleştirici özelliklerinin kullanıldığı, aktif vatandaşlık olgusu oluşmuş olan bireylerin oluşturduğu bir topluluğun hayaliydi bu.

  Yapacak olduğumuz proje ile eğitimler sırasında yaygın eğitim ve takım çalışması metotlarını kullanacağız. Bu eğitim ve etkinlikler sayesinde gençler arasında, ortak bir amaç etrafında birlikte çalışmanın ve hoşgörünün teşvik edilmesi sağlanacaktır.

 

           Sonuç olarak;

* Gençlerimizin okuyan, düşünen ve yazan birey olmalarına katkıda bulunmak,

*Dilin doğru ve etkin biçimde kullanılmasını teşvik etmek,

*Nesiller arası köprülerin kurulmasını sağlamak,

*Gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutmak,

*Kişisel ve sosyal gelişimlerini sağlamak,

*Liderlik becerisine sahip olmalarına destek vermek istenilmektedir.

 

28-06-202028-06-202028-06-202028-06-202028-06-2020

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.06.2020 - Güncelleme: 14.05.2024 10:48 - Görüntülenme: 445
  Beğen | 0  kişi beğendi